fuyooo!!!

Wednesday, August 10, 2011

sumer pun nak

Assalamualaikum


Hari ni dah masuk hari ke-10 umat islam berpuasa, aku jer yang lambat wat entri pasal puasa nie. Org lain dah berjela-jela dah cite pasal puasa, ada yang dah berbuka di luar pun. Aduhhhh!!!! nape ngan saya nie?? (saya??? iyer, tuan-tuan dan puan-puan... bulan puasa kena jaga tutur kata kita) hehehehe... setahu aku, ari pertama puasa jer aku dah kuarkan perkataan macam-macam.... Eh???!!! aku dah dengar lagu rayala... yerla skrg nie leh pasang MP3, download jer kat 4shared.... macam-macam lagu raya ko dapat. tak macam dulu-dulu, terasa meriah betol kalo nak raya, mana taknya dekat-dekat nak raya baru kuar lagu raya kat radio. bestkan puasa masa zaman budak-budak dulu??? asal solat terawih jer aku ngelat, surau kat umah aku tue terawihnye wat 21 Rakaat, aku macam biasa r, wat lapan rakaat jer... eh! solat mse tue pun macam tak senang ar sbb dah dengar orang duk bakar mercun+meriam... ish!!! serius bedebar-debar jantung aku menunggu bilalah aku nak abis solat nie...?? abis jer solat, aku pun dengan cepatnya packing telekung pastu pas kat kakak aku suh bawa balik umah... aku lak??? hmmmm.... join kawan-kawan aku main mercun ar, time tue nak join abang-abang aku, dorg tue tak bagi... alasannye, dorg main meriam besi... aku pun tak paham sebenarnya, kalo korang penah main meriam besi tue, mungkin korang taw ar!!! tp bunyi die.... MASYAALLAH!!!! memang kuat giler!!!!! aku pun tak berani sebenarnya... hahahahaha.... 

Pastu, macam biasa... sampai jer umah, mak aku bagilah hadiah bulan puasa kat aku sebab ngelat solat terawih... hahahaha (padan muka aku!!!! sape suh nakal sangat!!!!) Tapikan....... time bulan-bulan puasa mcm nie ar aku amik kesempatan leh kuar malam main-main kat luar.... kalo tak, jangan harap!!!!! ko nak jadi ape??? sebab tue aku bagi alasan aku gi solat terawih.... hahahahaha...


p/s : aku memang tak nak attachkan apa-apa gambar pun sebab aku nak bercerita macam karangan Bahasa Melayu.... (kalo cikgu BM aku bacalah blog aku nie, mati aku!!!! sebab ayat tunggang langgang) AMPUNKAN SAYA CIKGU!!!!!

*jap-jap, apa kaitan tajuk ngan cite aku nie hah??? takde kaitan??? suka hati akula!!! sebab aku yang taip...