fuyooo!!!

Saturday, June 25, 2011

tahniah sepah

assalamualaikum

kerja melawak bukan suatu kerja yang mudah... nak wat org ketawa dengan lawak kita tp kengkadang tak lawak pun... lagi-lagi nak wat lawak secara spontan... memang tak ar kan!!!!


so, aku nak ucapkan tahniah kepada semua peserta maharaja lawak, lagi-lagi yang masuk final malam tadi...
sumer memang lawak pecah perut... aku memang mengikuti Maharaja Lawak nie dari episod 1 lagi, SEPAH memang patut menang sebab dorg ni konsisten dalam melawak, tak penah pun wat lawak, org tak gelak... bak kata apek bujak lapok tahun 2000... memang kelakar diaorang nie...

yang lain-lain tuh ade gak ar masa-masa, die wat lawak tapi orang tak gelak... aku memula memang nak kan SEPAH menang tp bila diteliti balik, JOZAN dah memang ada peminat tersendiri so tak mustahil dorang leh menang tp dari tiap-tiap minggu SEPAH telah berjaya menarik hati ramai penonton jadi tak mustahil SEPAH leh menang... kumpulan yang memang lawak!!!!!



tahniah sekali lagi SEPAH....

Tuesday, June 21, 2011

percutian

Assalamualaikum


last entry aku ada bitau nk gie becuti di sg. congkak kan??? laaa.... adalahhhh... cuba tgk balik.... xpun masuk kat entry nie.  ok, skrg u all layan r gambar2 di sana... cantik gak tempat tue... 

pepg lg time nie... tp yg penting mak aku turun dulu... hehehe

tgkla tempat die... best tak???

yang nie lagi clear...

tengok!!! pakar masak, sambil dukung ank pun leh masak... (action jer tue)

so sweeetttt!!!!!

padahal api time nie tengah marak tp nk begambar punye pasal leh lak lupekn sekejap

suasana BBQ
amacam???? mengancam tak??? aku sebenarnya tak penah dengar pun nama tempat nie... SG. LOPOH.... serius!!! ke aku sorg jer tak penah dengar??? yerla kalo nk pi mandi sg. mmg ktorg ke sg. congkak. selain tue, sg. Gabai... tue jerla pun... rupa2nya banyak tempat lagi yang menarik... nie yang nak wat trip cuti2 malaysia nie... hehehehe...

ok bye... c u next entry!!!!!

Friday, June 17, 2011

tiada kata secantik bahasa

Assalamualaikum


tetibe jer tajuk entri kali ni mcm tue lak... sebenarnya langsom tiada kaitan ngan sory yg aku nk mori nie... hari nie dah hari Jumaat bersamaan dengan 15 Rejab... aduhhh!!!! bukan aduh! salihah.... tp aku nk bitau sekejapnya masa berlalu, ini bermakna hidup kita makin singkat.... amalan belum bertambah lagi, org ckp masih di tahap minimum.... apa nak jadi ngan ko nie???? ish!!! ish!!! ish!!!








balik keje nie aku nak kena packing barang lak coz esk aku dan family suami akan pi berkelah dan berkhemah di Sg. Congkak... acually bkn bekhemah pun ktorg sewa chalet.. sound gud, serius aku tak penah pun pi tido kat sg. congkak, coz telalu dekat ngan umah... biasanye ktorg balik hari jer, pegi pagi n balik petang tue jer... tp kekdg tak smpai ptg, dah balik.... mcm2 aktiviti yg telah di aturkan oleh adik ipar aku... sbnrnya aktiviti masak jer pun... lain2 aktiviti adalah aktiviti mandi sampai sejuk beku... hehehehe







yang amat merisaukan aku sekarang nie, anak aku yang sulung mengalami batuk teruk sejak malam tadi pas minum susu jer terus muntah2... nie lagilah memeiningkan kepala, mcm mna die nak mandi dengan keadaan air yang sejuk dan kondisi badan yang kurang stabil... dengan itu, kami suami isteri telah berpakat agar membawa bekalan ubat-ubatan yang mencukupi, ini kerana dua hari asyik berendam dalam air sungai, yang sihat pun akan jadi tak sihat lebih kepada selsema yang akan melanda....
maka bekalan kami adalah :-


  1. Ubat Batuk Hurix's (ubt nie elok tau! pengasuh ank aku yg suggestkn... die ada madu n gamat so kalo batuk, tekak tak luka.)
  2. Minyak yu yee cap limau (untuk elak kan cuaca sejuk waktu malam)
  3. Vicks (tuk sapu kat dada, kalo dah batuk teruk sangat)
  4. Minyak Ikan KOD @ Scott's Emulsion (penting gak nie, bagi mengelak selsema)
  5. Stokin yang mencukupi tuk anak...
  6. ubat nyamuk (Ridsect) takot2 ada nyamuk
  7. pakaian yang mencukupi
Apa lagi erk??? ntahlah!!!! yang aku tau list aku ada kat umah... harap2 takde barang yang tertinggal, walaupun dekat tapi nama nak patah balik memang jangan harap!!!! tak kuasa aku!!!!


okey!!!! selamat berhujung minggu!!!!!!



byeeee!!!!!!!

Tuesday, June 14, 2011

tak terkata

Assalamualaikum

arini nie aku rasa mcm nak diam jer... takde mood nak ckp tp nk beblog, leh lak yer tak????
aku pun tak paham nape aku jadi mcm nie hari nie...??? adakah kerana tension keje???
btol gak... dua menjak, tiga menjak nie mmg aku byk sangat keje then sumer nak urgent!!!
manalah aku tak jadi mcm nie tp kalo dah tanggung jawab, aku terima jerlah... itulah lumrah bekerja di bawah orang nie...





macam mane......










kalauuu........









aku yang jadi bos......?????







hmmm......







tak leh bayang kan???? aku pun penah tepikir gak kalo aku jadi bos satu ari nanti.... dengan otak aku yang giler2 nie.... habisla staff aku... bukan kata staff, ngan kompeni2 aku skali lingkup ngan aku... tp insyaAllah... kalo ada rezeki aku kan smbg blaja n capai impian aku... bukan nak jadi bos... tp nk jd sesorg yg at least ada something... insyaAllah....


ok... bye....

Monday, June 13, 2011

everytime

Notice me, take my hand
Why are we strangers when
Our love is strong
Why carry on without me


Everytime I try to fly, I fall
Without my wings, I feel so small
I guess I need you, baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, it's haunting me
I guess I need you, baby

I make believe that you are here
It's the only way I see clear
What have I done
You seem to move on easy


And everytime I try to fly, I fall
Without my wings, I feel so small
I guess I need you, baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, you're haunting me
I guess I need you, baby


I may have made it rain
Please forgive me
My weakness caused you pain
And this song's my sorry

At night I pray
That soon your face will fade away


And everytime I try to fly, I fall
Without my wings, I feel so small
I guess I need you, baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, you're haunting me
I guess I need you, baby