fuyooo!!!

Friday, April 22, 2011

ke kedah

Assalamualaikum

hari ni geng2 IPPI iaitu sektor di mana aku bekerja akan pergi ke SMKA Yan... Program ini di namakan team building seperti yang kamu semua sedia maklum bahawa team building ini adalah untuk membentuk kerja sepasukan... korg tanya nape jauh sangat??? aku pun tak paham, yang aku taula pengetua SMKA Yan tu dulu KU kat cinie... mgkn die bleh ar tolong pape yang patut masa kitorg kat sana... perjalanan akan bermula pada petang ini... pape nanti aku akan update erk... jgn ar sedih, 4 sure punya 1 hari nanti korg pun akan pergi gak team building nie... bukan tak nak ajak, tapi kalo dah bos ckp hanya di kalangan kami2 jer... jadi sy sebagai staff hanyalah akan berkata SYMP *bak kata dia*... ok nanti kita update lagi... korg nie jgn lupa baca lak... dah baca tue cer tinggalkan komen mana tau leh aku perbaiki mutu blog aku nie.... hahahahaha...


p/s sian kat anak2 aku... td dorg call terus rasa mcm nk nanges T_T.... disebabkan en. suami memahami maka die pun say bye.... jaga diri bebaik... hmmm....

Monday, April 18, 2011

hari yang penuh dengan hmmmm......

Assalamualaikum

oh! tempat aku selalu meluahkan perasaan, tahukah bahawa temanmu ini tengah berada dalam keadaan yang gundah gulana..... macam-macam yang jadi hari nie...


ok 1st, pepagi hari lagi dah hujan di tempat aku hujan turun pada jam 6.30 pagi iaitu waktu di mana aku tengah bersiap-siap mahu ke tempat kerja... rini aku hantar anak aku kat umah kakak aku (btol ker ayt aku nie???) bantai ar!!!! asal korang paham... yang tak paham tue sila-silalah bertanya.... ini adalah disebabkan oleh rumah pengasuh telah dilanda ribut pada hari jumaat maka bumbung-bumbung belum siap dibina pada hari ini .....actually tak jauh pun umah die ngan umah aku tp disebabkan hujan maka jalan menjadi sesak ini kerana sumer org kuar rini menggunakan kereta... sampai jer kat umah kakak aku, aku pun masuk dan hantar beg anak aku kat dalam... then salam-salam anak terus kuar... tuan laling mahu menggunakan pekan kajang, katanya ikot highway lagi sesak... aku pun ikot jer coz bukan aku yang bawa kereta... Alhamdulillah, betul kata tuan laling mmg tak sesak tp aku mula terpikir semasa berada betul-betul di depan hospital seraya berkata kepada tuan laling "abg, sy rasa kompom jam kat sg.ramal...." dan respon tuan laling hanya diam seribu bahasa... thennnnnnnn..... sampai jer kat sg.ramal, masin mulut aku nie, jam tahap gaban..... mmg jam giler sampai tak gerak kete.... haduuuhhhhh sedarlah wahai tuan laling yang isterimu ini dah lambat nak ke tempat kerja....


sampai jer di tempat kerja, dak qas bagitau die kena marah dengan ust.husnun disebabkan hal yang berlaku pada hari jumaat lepas yakni ketika itu ust. husnun berada di singapore... aku mintak maap dak qas, sian kat mu... kita bakor!!!! kita bakor!!!! takpe aku back up ko nanti erk... aku pun salah dalam hal nie... dorang tak bleh salahkan ko jer....ko dah cakap tak bleh tapi aku yang mendesak.... bos aku dah suruh masuk kan jadi aku hanya ikot arahan die jer... that's alll....


dan finally ust. Abrar nak jumpa aku after die habis meting petang nie.... nak tau apa yang terjadi??? tunggguuuu!!!!!




p/s : ishhhh cuak gak aku nie.... suka sangat miscomunicatioooonnnnnnnnn!!!!! (gaya ucop wilcha)

Thursday, April 7, 2011

bila kita sudah sedia untuk melepaskan

Assalamualaikum

aku sebenarnya takde mood skrg nie.. i don't no why.. but in my mind i was thinking bout my family... plzzz somebody help me!!!! apa yang patut aku buat bila aku dalam keadaan begini??? jiwa terasa kosong... mula ar nak layan lagu2 jiwang tapi masalahnya plak bila aku layan lagu berkenaan aku otomatik akan rase seperti nak tidur... hahahaha....



masa mula2 masuk keje di Unit Tesis SPS, UPM



setiap yang hidop pasti akan mati...


setiap pertemuan pasti ada perpisahan...


setiap yang datang pasti akan pergi...


itulah yang dinamakan lumrah hidup manusia...


tetiba tringat kat lagu taylor swift - fifteen... bestnya time tue.. andai masa boleh diputarkan semula aku ingin balik semula ke alam persekolahan, penuh dengan keceriaan... hidup seperti tiada masalah... wahai ibuku ampunkan anakmu ini...

tp selepas remaja pasti akan melalui zaman dewasa, masa ini akan diuji sejauh mana kematang kita sebagai seorg yang dikatakan matang... ehhmmmm... tp dalam kematangan pasti akan ada keanak-anakan... tu normal bagi seseorang yang bergelar perempuan.... sebelum kawin manja ngan keluarga, pas kawin manja lak ngan suami... sekasar mana perempuan pun lama kelamaan akan timbul kelembutannya... tp kene bersabarlah....


p/s : apa yang aku mengarut nie????  adakah aku nie ngah melayan jiwaku sendiri??? ntahlahhhh....