fuyooo!!!

Thursday, March 24, 2011

kecomelan mereka....

all picture search by google... credit to google!!!!




comel tak???? comel kan..... suke tgk dorg nie.... lisa dah mcm betul2 mama mia nie... dua2 cumelll... i luv both of u!!!! muka lisa nie dah mcm muka  kak ain cuba ko tgk kat link nie L.O.V.E betul x??? korg pasan x??? tak caya??? cuba comparekan... sama kan....????

akan sampai masanya....

Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Ku akan memohon Tuhan tolong panjangkan umurku…

Andai ku tahu…
Kapan tiba masaku…
Ku akan memohon Tuhan jangan kau ambil nyawaku…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…

Andai ku tahu…
MalaikatMu kan menjemputku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padaMu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…

Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padaMu…
Aku manusia yang takut neraka…
Namun aku juga tak pantas disurga…

Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padaMu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…
Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padaMu


..................................................................................................................................................................

bila aku hayati balik lagu nie, mmg aku rasa makin dekat.... hidup nie bila masuk jer hari esok maka makin dekatlah kita untuk sampai ke ajal kita... sbg hamba Allah aku sendiri tak pernah terlepas dari membuat kesilapan... dari itu... aku ingin memohon ampun dan maaf kepada sesiapa yang mengenali diriku ini... kalo nk jmpe balik, mmg xterjumpa yerla sumer dah wat hal masing2.... tp selagi belum dimaafkan, kita mmg tak terlepas dari membuat kesilapan... menginsafi diri sendiri....

Tuesday, March 22, 2011

ketenangan yang abadi

Assalamualaikum...

Entry kali nie aku nk share perihal mak aku ke Tanah Suci... mak aku baru 1st time ke sana, bila balik ke malaysia macam-macam hal yang jadi. Mungkin ini adalah dugaan bagi hamba-hambanya yang soleh.... memang nampak kelainan, setiap kali mak aku bercerita mengenai Umrah, mak aku akan terasa sedih... Alhamdulillah ya Allah ko telah berikan mak ku kesempatan untuk sampai ke sana... harap-harap lepas nie, mak akan selalu ke sana lagi... betullah org menyebut situlah sebenarnya tempat yang secantik-cantik tempat di dunia nie hanya dengan izinNya sahaja kita dapat samapi ke sana.







Sekian dulu tuk paparan hari nie... wassalam...

Tuesday, March 15, 2011

sama tapi tak serupa...

Assalamualaikum...


entry kali ni berkisarkan 'sama tp xserupa' hmmm... mcm mne tue erk??? haa... ini jawapannye... alkisah... kire sepupu en. suami dtg ke rumah dan bawa anaknya... aku kat dalam umah waktu sepupu kpd en. suami smpi tetiba bapa mertuaku memanggil...


bapak: hidayah!!!! hidayah!!!
aku: ye.... kejap2...
bapak: meh kuar jap tgk nie...


aku pun dengan mengikut perintah kuarlah tgk apa yang berlaku...


aku: haaaaa!!!!!!!!! (mmg terkejut gak, bukan ckit2) mcm adikla...
bapak: hahahahaha....


then bapa mertuaku memanggil mereka masuk dalam umah...


seee.... the result...



aku tgh tgk cermin ajaib ker nie???

sama x???
respon yg diberikan oleh kedua2nya pun sama... hehehehe




rupa-rupanya, aku dapat tau... yang en. suami masa kecik2 dulu pun muka sama ngan bapak kpd budak ni... so, no wonderla muka dorg nie pun hampir serupa... hehehe

Sunday, March 6, 2011

mak sy gi umrah..

Assalamualaikum....

Alhamdulillah pada 3 Mac 2011 wat pertama kalinya mak aku akan menjejakkan kaki ke Tanah Suci Mekah... Memang yang first time nie membuatkan mak aku berdebar2.... Salam ngan anak2 jer mesti nak nangis... Macam2 dugaan B4 mak aku nak ke sana... Harap2 mak kat sana sihat hendaknya... k kita layan gambar masa kat airport 


nie adik ku yg paling kecik (kire bongsu r)

Abg iparku n anak2... kakakku menjaga kereta jap nnt die masuk lak

ape motif gambar nie???

aku dan mak...  i luv u!!!

korg prasan x??? ada cahaya yg kuar dr muka aku??? welll.... (alamak mcm riak r plak)
kasihku melimpah ke dalam hatimu...
para peserta yg turut menghantar ibuku ke KLIA



 korg mesti tertanya2 kan mana ank ku??? hehehe... aku tinggalkan bersama2 ayahnya disebabkan oleh, ktorg kena berada di KLIA pd jam 4pagi... sian kat anak aku kalo aku bw depa skali...


ok kita jumpa lagi...