fuyooo!!!

Tuesday, February 8, 2011

Kehidupan

Assalamualaikum

entry kali ni aku nk bercerita tentang kehidupan... kehidupan ape?? haiwan laut?? darat atau sebagainya... dah tentula kehidupan aku takder kaitan langsung atau tidak langsung dengan haiwan.. tp aku suke kucing... nak bela tak bleh sbb suami aku ni alergik ckit ngan bulu2 binatang nie, kang datangla selsema die... (tetibe tringat kat kucing yg mak aku pernah bela).

1st, kehidupan selepas mempunyai 2 org anak... mcm2 gak kerenah dorg nie... walaupun masih kecil lg tapi dah nampak bahawa dorg nie tersangat2la rapat... kalo abang takder, adik akan mencari... dan kalo adik takder, abang die lak yg mencari... tu belom dikire lg ble kenakalan dorg begabung, kompom pening mama die nanti.... tp aku akan pastikan setiap perilaku dorg akan aku rakamkan buat kenangan tuk diri aku sendiri.. i luv both of u!!!!






                                               *besday anak sulongku yg ke-2 tahun...


2nd tentang kawan2 di tempat kerja, aku dah mula bekerja start tahun 2007 di UPM hehehe... malu lak nk ckp, kat citula aku bertemu dengan suamiku tersayang... then alhamdulillah pada tahun 2009 aku telah mendapat tawaran bekerja di KPM lak... di UPM kawan2 sumer memang best tp biaselah ade pahit dan ade manisnya... adat berkawanla... kerja di UPM dah sememangnye tension, dengan mengadap studentnye, mengadap pensyarahnye.. mcm2 kerenah tp disebabkan aku ada kawan yg kepala giler2 so, tension 2 bukan lagi masalah tp telah dijadikan sebagai satu jenaka... bukan aku ckp student or pensyarah lawak erk... aku ckp kwn2 aku yg bleh releasekn tension aku sewaktu bekerja... aku sampai rase cepatla esk hari sbb nk gi keje..... di KPM lak, kebetulan aku masuk terus berkenalan dengan PN. A**** AKA kak D**, die nie mmg 1 kepala ngan aku, syok kwn dgn die die xkisah ape org nk ckp pasal die janji die happy... dulu bhgn aku di Putrajaya tp telah dipindahkan ke Cyberjaya... mule2 mmg kami taknak sampai ade yg mintak tukar bahagian sbb taknak berpindah ke Cyberjaya tp bile dah pindah rupe2nye lagi syok Cyber dr Putrajaya... lagi meriah kat cnie... pepagi jalan tak jem... kire saujana mata memandang, takdela tgk kete sebelah jer tetiap ari... mmg lengang jer jalan... dah paling best, tempat mkn sumer area2 sini... dengar dulu kat Cyber makanan sumer memahal tp hakikatnye mana ada... ok jer aku rase, tah2 murah lagi kot kat Cyber dari Putrajaya...