fuyooo!!!

Monday, February 28, 2011

lepas satu... satu....

Assalamualaikum...

minggu lepas tanggal 21 Februari 2011 maka tamatla perkhidmatan Pengarah di bahagian aku nie... kire bersara wajiblaa.... walaupun aku nie baru lagi di bahagian aku, tp pengarah nie tersangat2lah baikkk... kire respek ar aku ngan die nie... jumpe kat mana2 pun mesti senyum... tak pernah sekali pun tengok die marah, masam muka or wat... keje byk pun tp serius die mmg bos yang baikkk... bukan aku ckp pengarah baru nie tak baik tp biasela lumrah manusia, org yang takdelah yang dikenang2... pengarah baru nie dulu TP die kami gelarkan sebagai 'UNCLE SONGKOK' die ni lagi r... baik nk mamp.... ktorg kalo wat pape mesti tekantoi ngan die nie... aduhhhh!!! dahla die dah naik pengarah, so die dah masak sgt dengan kenakalan staf2 die.. terutama skali PA die... hahahaha...... iem jgn marah haaa....

tanggal 25 Februari 2011 plak TP (Timbalan Pengarah) plak mengikut jejak... aduhhh!!! tak dan nak hilang sedih pengarah pergi... die pun ikot same... bersara wajib gak... sekarang nie, ada 3 kekosongan untuk jawatan TP.... sapa2 yang berhajat nak jadi TP boleh r apply... tp dalam mimpi jerla... hahahaha.... ok, berbalik pada kisah TP yang bersara nie... die nie mmg lawak orgnya... aku nie kalo jumpe die, tak sah kalo tak tegur die... aku nie walaupun pemalu tp kalo bab2 menegor org (bagi salam r) aku tak malu ckit... hehehehe (mcm mne tue??? lantak korg r...) jadi mmg trase sgtla... sedih jer... tp die relax jer... tak nangis pun... mgkn dah mmg lumrah nak wat mcm mane kan...


p/s harap2 Mantan pengarah dan TP berbahagia selepas bersara nie... leh relax2 coz sblm nie asyik meetinggg jer.... nie duk umah bercucuk tanam plak... semoga kita jumpa lagi!!!!!

Friday, February 18, 2011

bahagianya hidup.... Episode 2

Assalamualaikum...

Ari Jumaat sumer sedia maklum waktu rehat lama.... dan dari itu, kami bertiga dianggotai Gadis Merah Jambu,  kak d'la, dan aku sendiri telah pergi ke karaoke.... hahahahaha.... mmg lawak tak hingat.... sore mcm hampeh tp prasan sore sedap mcm siti nurhaliza... hahahaha... at least leh hilangkan tension... bukan ktorg wat bukan2 pun... bertempat di Giant Equien... mmg beshhh tempat karok tersebut... dan ahli2 yang berkaitan dengan aktiviti tersebut mmg sporting habissss.... sayang korg!!!!!! walaupun kak dil tue sakit mata tp still layan kerenah ktorg yang mcm2 nie... hehehehee.... aku rase aku akan gelak sampai ke petang.... pagi td mcm takot sb telah di tegur oleh uncle songkok, main make up2.... takoooooottttttttt!!!!!! seriusssss weyhhhhh..... kawan2... nanti kt gi lagi nak?????? (mengharap sangat2) hehehehe...

ok daaaaaa......

Thursday, February 17, 2011

bahagianya hidup....

Assalamualaikum...

Arini sumer pegawai kat opis aku xder jadi akulah pegawai tuk arini... hehehehe sukernyer.... tapi.... dalam suke2 pun still ade gak yang tak puas ati ngan kesukaan aku nie... ade jer yang datang mengganggu... ishhh!!!! tp betol gak sebagai seorang pekerja kt kene jujur... tp tulah, tempat keje aku memang takde keje kalo pegawai tak arahkan... jadi.... macam mane??

dua tiga empat menjak nie ada seorang hamba Allah ni... ntahla mybe die jelez ngan aku kot... ape yang aku wat sumer salah kat mata die... tp aku still ngan kepala giler2 aku, aku wat tak reti jer... ngat aku nak layan sangat kejelezan ko tue!!!!!!! ape aku heran... yang penting aku happy... aku tak kacau hidop ko!!!! kalo ko bahagia, aku pn tumpang senang same... tumpang bahagia sama... tp masalahnyeeee..... kenapa kalo aku bahagia, ko cemburu???!!!!!! apa yang tak kena????!!! aku tak pahamla orang mcm ko nie..... ko elok kawan ngan ORANG UTAN... baru ko paham bahasa ckit.... tp kat cnie jer aku marah2 juz nk meluahkan perasaan.... pas aku type nie... aku pn dah lupa, apa masalah yang ko bagi kat aku... aku cume anggap ko seorang yang tak matang... jadi kalo aku layan ko, aku pun tak matang... so, baik aku tak payah layang... senanggggg.... k chowwww!!!!!


relax bro!!!! jd mcm wa nie....

Tuesday, February 8, 2011

Anniversary

Assalamualaikum...







Pada 19 Januari 2011 genaplah 3 tahun ikatan perkahwinan kami... aku berharap sesangat agar ikatan ini akan kekal hingga ke Akhir Hayat.... aku bagi coklat  kat suami aku walaupun pada hakikatnya aku yg telah menghabiskan coklat berkenaan... buruk siku!!! tp ape aku kesah janji coklat die mmg sedap!!!! thanx 2 chocolazad.. mmg mantop!!!!!

Kenangan Abadi






ikhlas dari kami tuk kak ida...
 Assalamualaikum..

kenangan di hari terakhir kak ida... harap2 kak ida sukses di tempat baru... jangan lupakan kami yer!!!!

Kehidupan

Assalamualaikum

entry kali ni aku nk bercerita tentang kehidupan... kehidupan ape?? haiwan laut?? darat atau sebagainya... dah tentula kehidupan aku takder kaitan langsung atau tidak langsung dengan haiwan.. tp aku suke kucing... nak bela tak bleh sbb suami aku ni alergik ckit ngan bulu2 binatang nie, kang datangla selsema die... (tetibe tringat kat kucing yg mak aku pernah bela).

1st, kehidupan selepas mempunyai 2 org anak... mcm2 gak kerenah dorg nie... walaupun masih kecil lg tapi dah nampak bahawa dorg nie tersangat2la rapat... kalo abang takder, adik akan mencari... dan kalo adik takder, abang die lak yg mencari... tu belom dikire lg ble kenakalan dorg begabung, kompom pening mama die nanti.... tp aku akan pastikan setiap perilaku dorg akan aku rakamkan buat kenangan tuk diri aku sendiri.. i luv both of u!!!!





video

                                               *besday anak sulongku yg ke-2 tahun...


2nd tentang kawan2 di tempat kerja, aku dah mula bekerja start tahun 2007 di UPM hehehe... malu lak nk ckp, kat citula aku bertemu dengan suamiku tersayang... then alhamdulillah pada tahun 2009 aku telah mendapat tawaran bekerja di KPM lak... di UPM kawan2 sumer memang best tp biaselah ade pahit dan ade manisnya... adat berkawanla... kerja di UPM dah sememangnye tension, dengan mengadap studentnye, mengadap pensyarahnye.. mcm2 kerenah tp disebabkan aku ada kawan yg kepala giler2 so, tension 2 bukan lagi masalah tp telah dijadikan sebagai satu jenaka... bukan aku ckp student or pensyarah lawak erk... aku ckp kwn2 aku yg bleh releasekn tension aku sewaktu bekerja... aku sampai rase cepatla esk hari sbb nk gi keje..... di KPM lak, kebetulan aku masuk terus berkenalan dengan PN. A**** AKA kak D**, die nie mmg 1 kepala ngan aku, syok kwn dgn die die xkisah ape org nk ckp pasal die janji die happy... dulu bhgn aku di Putrajaya tp telah dipindahkan ke Cyberjaya... mule2 mmg kami taknak sampai ade yg mintak tukar bahagian sbb taknak berpindah ke Cyberjaya tp bile dah pindah rupe2nye lagi syok Cyber dr Putrajaya... lagi meriah kat cnie... pepagi jalan tak jem... kire saujana mata memandang, takdela tgk kete sebelah jer tetiap ari... mmg lengang jer jalan... dah paling best, tempat mkn sumer area2 sini... dengar dulu kat Cyber makanan sumer memahal tp hakikatnye mana ada... ok jer aku rase, tah2 murah lagi kot kat Cyber dari Putrajaya...